Huiswerkhulp

Niet iedere puber gaat thuis vanzelf aan de slag met zijn/haar huiswerk. Sommigen gaan er wel voor zitten, maar ze komen niet goed op gang. Ze missen structuur, een plan van aanpak. Dan is er ook een groep die moeite heeft met concentreren, ze missen focus. Er is zoveel wat hen triggert: Social media, filmpjes kijken op YouTube, Skype, Games… Er zijn ook pubers die juist uren over hun huiswerk doen, omdat ze het misschien niet op een efficiënte manier aanpakken.

Huiswerkhulp bij Obalo XL heet officieel: ‘Huiswerk onder toezicht’ en is bestemd voor alle leerlingen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar die geen extra begeleiding nodig hebben. Voor hen is werken in de studeerkamer een stimulans om aan de slag te gaan en te blijven. Het is een fijne rustige werkplek. Voor leerlingen die bij ons in privébegeleiding of studiecoaching zijn geweest, is de huiswerkhulp soms een fijn vervolg. Ze kunnen dan het geleerde in praktijk brengen en als het nodig is nog even overleggen.

Zo gaat het:

Als je binnenkomt zoek je eerst een werkplek, vervolgens schenk je in de keuken even wat te drinken in en als je zover bent ga je voor overleg naar de toezichthouder. De afspraak is dat we rekening houden met elkaar en elkaar niet storen. Dat betekent niet dat het een saaie boel is. Er wordt soms echt wel even samen gelachen, maar daarna gaat iedereen weer aan de slag.

De toezichthouder in de studeerkamer heeft zich op de komst van de leerlingen voorbereid en bespreekt (naar aanleiding van je agenda en planning) met de leerling wat hij/zij die middag gaat doen. Als er vragen zijn over de stof, dan kunnen die gesteld worden en er kan ook worden overhoord. Echt diepgaande problemen met een vak kunnen we niet in de huiswerkruimte oplossen. Vaak is het al voldoende om samen nog eens goed naar de vraagstelling te kijken. Soms is het nodig samen een plan van aanpak te bedenken om met een specifiek probleem naar de vakdocent te stappen.

Hoe druk is het in de studeerkamer?

Wanneer je in de studeerkamer komt huiswerk maken dan zit je met maximaal 8 leerlingen tegelijk aan je huiswerk. Het is ook mogelijk om in overleg een rustig plekje te zoeken in onze bovenkamer.

Dus:

Als uw kind structuur nodig heeft en een fijne plek om huiswerk te maken en als een steuntje in de rug voldoende is om efficiënt te leren werken, dan is onze studeerkamer de juiste plek voor huiswerkhulp.

Mijn kind kan die huiswerkhulp goed gebruiken!

In een gratis adviesgesprek kunt u vertellen wat uw zorgen zijn. Uw zoon of dochter komt ook mee en kan aangeven wat hij of zij lastig vindt. Wij geven u dan een goed advies over hulp voor uw kind en de mogelijkheden die daarvoor zijn.
Neem gewoon even contact op voor een afspraak. 

 

Klik hier om een afspraak te maken 

Obalo XL

SInds 2016 heeft Obalo een aparte vestiging voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs en hoger. Deze vestiging heet Obalo XL en zit aan de Drostenkamp 1a in Raalte.

begeleidingInformatie

Privébegeleiding

Soms lukt iets gewoon niet goed op school. Het lezen, spellen of rekenen gaat moeizaam en uw kind gaat maar niet genoeg vooruit. Op school is al van alles gedaan, maar dat lijkt niet genoeg te werken.

 

Informatie

Vergoede dyslexiezorg

KInderen op de basisschool met ernstige, enkelvoudige dyslexie kunnen in aanmerking komen voor vergoede dyslexiezorg. Die bestaat uit een onderzoek en een maandenlange periode van behandeling.

 

Informatie

Studiecoaching

Een puberbrein gaat niet altijd zomaar “aan”.  Er kan een zetje nodig zijn om het brein in beweging te krijgen. 

Bijvoorbeeld door iemand die je handige dingen leert of je aanmoedigt. 

 

Informatie

Trainingen en cursussen

Sommige dingen zijn beter of leuker te leren in een groepje. Zoals positiever over jezelf leren denken, omgaan met faalangst of beter leren rekenen. We hebben veel keuze, voor kinderen, jongeren én volwassenen!