Werkwoordspelling 't Sexy Fokschaap

Is het gebeurd of gebeurdt? Hij wort, word of wordt? Waarom schrijf je besteedde, maar ook het bestede geld? Bij Obalo leren scholieren vanaf groep 8 in 8 lessen hoe het zit.
Stapsgewijs bouwen we het systeem van de werkwoordspelling op. Het is makkelijker dan ze denken!

Op de basisschool wordt de werkwoordspelling uitgebreid uitgelegd. Toch lukt het veel jongeren niet om die regels goed te gebruiken. Als het leren van de "gewone" spelling moeizaam ging, was dit vaak net een stap te ver. En er zijn ook kinderen die zo sterk het gevoel hebben dat dit iets heel moeilijks is, dan het daardoor ook niet ging lukken. 

Toch is het echt niet zo ingewikkeld als het lijkt en het valt de leerlingen dan ook altijd erg mee.

Cursus werkwoordspelling: goede score bij CITO-toets, ondanks dyslexie (zonder hulpmiddelen)
- J. Neimeijer

Sommige ouders zeggen: "Ik weet zelf ook niet hoe het zit en ik ben toch ook goed terecht gekomen! Waarom moet mijn kind dit nou leren?"

Het is natuurlijk zo dat iedereen best begrijpt wat je bedoelt, als je woorden niet helemaal goed schrijft. Maar over het algemeen worden spelfouten wel slordig gevonden. Daarbij, wanneer uw kind het systeem goed snapt, scheelt hen dat een heleboel fouten bij de eindtoets en bij Nederlands in het voortgezet onderwijs en daarna.

Bij Obalo oefent uw kind met de begrippen als tegenwoordige tijd, verleden tijd, persoonsvorm, voltooid deelwoord tot je het niet meer vergeet. Deze begrippen zijn ook een hele goede basis voor de werkwoordspelling van Engels, Duits en Frans.

Deze korte cursus van enkele weken voorkomt frustratie en geeft veel profijt voor de toekomst op school en in het werk.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor alle scholieren vanaf groep 8 die moeite hebben met de werkwoordspelling. Het is bijzonder geschikt voor kinderen die bij Obalo (of ergens anders) dyslexiebehandeling of –begeleiding hebben gehad.

Aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden voor deze cursus? Dat kan via deze knop:

 Ik wil mijn kind aanmelden voor deze cursus 

Kosten

De cursus kost € 255,- inclusief oefenmaterialen.
Leerlingen en oud-leerlingen van Obalo betalen voor deze cursus € 195,-

Praktische informatie

  • Locatie: Obalo XL, Drostenkamp 1a in Raalte
  • 8 wekelijkse lessen van 1 uur
  • De groep bestaat uit maximaal 4 leerlingen, zodat er ruim mogelijkheid is voor individuele aandacht.

"Fijn dat mijn kind dat nu gaat leren. Ik kan er zelf ook niks van"

We horen regelmatig de opmerking: "nou, ik kom ook maar mee naar die cursus werkwoordspelling, want ik ben er zelf ook heel slecht in!" Daarom hebben we nu de cursus werkwoordspelling voor volwassenen! Klik hier voor meer informatie.