Faalangsttraining voor tieners

“Zie je wel, ik kan het niet!”

Faalangst belemmert. Veel tieners hebben wel wat spanning voor een toets en dat is niet erg, maar als je door deze angst minder gaat presteren, is dat wel erg jammer.

Faalangst is de angst om te mislukken als je een prestatie moet leveren. Het gaat om een bijzondere vorm van angst. Nu is iedereen wel eens angstig, dat is heel menselijk. Angst is een reactie op dreigend gevaar en zorgt ervoor dat je niet al te veel tijd neemt om na te denken, maar juist snel vlucht of gaat vechten tegen het gevaar. In de oertijd was dat heel handig, maar nu niet altijd meer: bij een toets of presentatie is het juist wel de bedoeling dat je blijft nadenken.

Daarom is het belangrijk om te leren hoe je stress-situaties (deels) kunt voorkómen en ook hoe je de stress kunt verminderen als je deze voelt bij een toets of presentatie.

Faalangst kan bij iedereen voorkomen en is situatiegebonden. Dat betekent dat je niet in elke situatie angst of onzekerheid voelt, maar bijvoorbeeld alleen bij toetsen (soms zelfs alleen van een bepaald vak) of bij het praten in een groep.

Het vervelende is, dat het een soort cirkeltje is waar je in zit: je bent bang om fouten te maken, waardoor je stress voelt. Door die stress kun je niet meer goed nadenken en ga je inderdaad meer fouten maken. Iemand met faalangst wordt dan bevestigd: "zie je wel: ik kan het niet!"

Dat cirkeltje moet dus doorbroken worden.

In de faalangsttraining "don't panic" leren scholieren hoe ze dat kunnen aanpakken om er minder last van te hebben. En te kunnen merken dat ze het met minder stress wél (in ieder geval beter) kunnen. 

Voor wie?

De faalangsttraining Don't Panic is geschikt voor alle scholieren van het Voortgezet Onderwijs.

Dit lijkt mij iets voor mijn kind
Heeft uw tienerzoon of -dochter ook last van faalangst? Meld hem of haar dan aan voor deze faalangsttraining! 

Ik wil mijn kind aanmelden voor deze faalangsttraining 

Kosten

Deze cursus kost € 197,- 

  • 6 lessen van 60 minuten


Praktische informatie

  • Locatie: Obalo XL, Drostenkamp 1a in Raalte
  • 6 wekelijkse lessen van 60 minuten
  • De groep bestaat uit maximaal 6 personen

logofaalangstkleiner

Data

Geen evenementen
 

Misschien ook interessant voor u:

KOOK!Krachtkrant

Onze KOOK!Krachtkrant geeft tips over onzekerheid en zelfbeeld. Bij mensen met faalangst geldt lang niet altijd dat ze in het algemeen ook onzeker zijn, maar toch zijn deze tips misschien handig voor u. Wilt u de KOOK!Krachtkrant daarom ook ontvangen? Meld u dan hieronder daarvoor aan. Als dank krijgt u direct een recept: "een mandje vol moois"!